English (United Kingdom)Svenska (Sverige)
HomeThe CarsThe Zilver ArrowBromsok, fläkt och termostat

Bromsok, fläkt och termostat

Written by Beeblebrox June 24 2002 at 15:23.

This article is only available in swedish!

Den har blivit stående fram till nu innan det har funnits tid att fixa det som måste fixas. Det mest akuta var nog frambromsarna. Dom har haft en tendens att ligga på och därmed bli ”lite” varma. Värsta incidenten där var nog när jag skulle skjutsa prästen till Farmors begravning, det slutade på en parkeringsficka med en förskräckt präst och en fin rökpelare från höger frambroms. Därför har jag nu plockat ner oket i så små bitar som går utan att använda bågfil eller skärbrännare. Därefter har hela rasket blästrats och målats, sedan har alla kolvarna slipats med fint våtslippapper och lite olja, detta för att få dem att sluta kärva. Till sist monterades dom ihop med helt nya packningar och dammskydd och fungerar nu kanon.

Fläkten

Efter att ha kört runt hela förra sommaren utan fungerande kupéfläkt hade jag nu när arbetslusten fallit på bestämt mig för att åtgärda detta. Efter en del pillande lyckades jag få bort ”den svarta plastbiten som alltid spricker” som sitter ovanför kupéfläkten. Efter att ha grävt ur diverse löv och annat jox ur fläkten så visade det sig efter lite letande med mätinstrumentet att det var motståndet till fläkten som var dåligt. Detta byttes och jag vred på tändningen, ”poff” sa det i säkringslådan igen -SUCK! Elfel som är sååååå roligt. Inte ens någon ide att leta vidare utan internet konsulterades och fram kom ett elschema.- Aha! Det måste vara vredet till fläkten som har pajat! Bort med mittkonsollen och koppla ur vredet, på med tändningen -Poff! !##¤!&&/”¤# Mer elschema, det visade sig att handskfacksbelysningen gick på samma säkring. Handskfacket öppnades och där hängde två prydligt hopsvetsade kablar eftersom jag ännu inte orkat montera belysningen efter det att jag hade handskfacket borta förra året. Tillbaka med mittkonsollen och montera belysningen, i med ny säkring och vrid på tändningen- och se! Fläkten fungerar! Vad drar vi för lärdom av detta? handskfack är farliga saker!

Termostaten

Förra året hade jag lite problem med att motorn inte kom upp temperatur som den skulle så därför skulle jag byta termostaten, Det gick relativt smärtfritt förutom att en av skruvarna som håller aluminiummojjen som håller termostaten hade ärgat fast. När jag skulle lossa den gick den naturligtvis av. Efter lite ”justering” med hammare och huggmejsel fick jag loss det hela till slut och den nya termostaten kunde monteras.

order levitra and not worry that it will condemn society buy levitra online and find out that it was you would be simply impossible.

Permalink | Print | E-mail

0 Comments | Add Comment

valid xhtmlvalid css

Copyright © 2009-2010. All rights reserved.